Engelska Sausage Rolls (Kycklingfärs i Smördeg)

Dessa engelska sausage rolls (kycklingfärs i smördeg) är lätt att göra men smackar så goda.

Engelska Sausage Rolls (Kycklingfärs i Smördeg)

Here is the English version of the recipe

Någonting jag verkligen saknar från mitt hemland är sausage rolls.

Det finns någonting nästan magiskt och väldigt mysigt om smördeg och kött i samma munfull. Jag bestämde mig att baka min egen version och här kommer receptet för mina engelska sausage rolls (kycklingfärs i smördeg).

Men innan jag går vidare måste jag säga att även om jag har en helt ny blogg på svenska, kommer det att finnas några recept (eller namn) som inte kan översättas till svenska. Sausage rolls är ett sånt recept. Korv i smördeg eller korv rullar är inte samma sak alls.

Men det spelar ingen roll (se vad jag gjorde där?) vad de heter. Hur de smakar är allra viktigaste. Och de smaker underbara. Tro på mig.

Engelska Sausage Rolls (Kycklingfärs i Smördeg)

Det är inte bara jag som tycker om sausage rolls. De är så populär genom Storbritanien och man hittar dem i alla bagerierer, i varje stad. Jag är tvungen att påpeka att Sausage rolls inte är pigs in blankets, en amerikanska rätt som är ganska lika, med många förvirrande de två.

Pigs in blankets består av hela korv i smördeg eller bröd, men fyllningen i sausage rolls är vanligen fläskfärs. Men, det går lika bra med alla färs och för denna recept har jag använt kycklingfärs istället.

Receptet är så enkelt och snabbt. Jag köpte färdig smördeg som man bara rullar ut och fyllningen är bara kycklingfärs med lite salt, pepper och kryddor. Lätt som en plätt!

Engelska Sausage Rolls (Kycklingfärs i Smördeg)
250g smördeg 500g kycklingfärs 1 tsk havsalt 1 tsk svartpeppar ½ tsk oregano ¼ tsk vitlökspulver 1 ägg salt och peppar (strö över toppen)
Ingredients
 • 250g smördeg
 • 500g kycklingfärs
 • 1 tsk havsalt
 • 1 tsk svartpeppar
 • ½ tsk oregano
 • ¼ tsk vitlökspulver
 • 1 ägg
 • salt och peppar (strö över toppen)
Instructions
 1. Värm ugnen till 175ºC (350ºF). Linja en stor bakplåt med bakpapper.
 2. Placera kycklingfärs i en skål och tillsätt salt, peppar, oregano och vitlökspulver. Rör om för att kombinera allt.
 3. Rulla ut smördegen och skär i fyra rektanglar. Ha långsidan mot dig och placera en fjärdedel av blandningen längs hela längden. Ha det så nära till kanten som möjligt, eller man kan du inte rulla det ordentligt.
 4. Placera på bakplåten med sömmen vänd nedåt. Upprepa med de andra.
 5. Vispa ägget och pensla över rullarna. Sedan strö över lite salt och svartpeppar.
 6. Baka i ca 30 minuter tills rullarna är gyllene och degen är inte längre fuktigt. Ta ur från ugnen och äta när de är varma eller kalla. Njut av

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *