Choklad Honeycomb

Choklad honeycomb är ett av mina mest populära recept och har varit delat mer än 47k gånger på Pinterest.

Choklad Honeycomb (också känd som Cinder Toffee)

You can find the English version here.

Cinder toffee är något vi I England äter på Bonfire Night (också kallade för Guy Fawkes Night) men du kan äta det året runt. Jag har gjort honeycomb innan men hade aldrig tillsatt choklad. Så när jag spionerade detta recept från en av mina favoritbloggare, Gemma from Life is Knutts, var jag tvungen att göra dem.

En av mina favorit godis är Cadburys Crunchie men jag har aldrig sett dem här i Sverige. Jag kommer inte längre att ha oro över detta eftersom du inte kan komma närmare den verkliga saken än detta recept. Dessutom, är det billigare och man vet exakt vad ingredienserna är.

Choklad Honeycomb (också känd som Cinder Toffee)

Vad som är ännu bättre är att dem ta några minuter med bara en handfull vanliga hushållsingredienser. De ser så himla goda ut. Nästan alltför vacker att äta. Ja, nästan. Inga priser för att gissa att dem inte hängde länge. Du har blivit varnad!

Choklad Honeycomb
Ingredients
  • 200g strösocker
  • 4 msk ljussirap
  • 1 msk bikarbonat
  • 100-200g mjölkchoklad (t.ex Marabou)
Instructions
  1. Placera bakpapper i en form (ungefär 20cm x 20cm).
  2. I en stor kastrull blanda strösocker och sirap. Kok på medium värme tills sockret smälter.
  3. Rör om ofta tills blandningen blir ett mörkbrun färg (det brukar ta 4-8 minuter men kollar noggrant för det är väldigt lätt att bränna).
  4. Ta bort från värme och tillsätt bikarbonat och vispa snabbt (blandningen kommer att stiga). Häll i formen direkt för blandningen kommer att stelna snabbt. Låt blandningen stelna helt (det tar ungefär 30 minuter).
  5. Smälta chokladen i en Bain Marie (ni kan välja hur mycket du vill ha - 100g räcker men jag ville ha mer så använde 200g) och häll över blandningen. Låt chokladen stelna och sedan bryta i små bitar. Njut!
Choklad Honeycomb (också känd som Cinder Toffee)
Choklad Honeycomb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *